Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Medewerkersbetrokkenheid: hoe krijg je betrokken medewerkers?

Jos Klop 15 juli 2024
Contact met Jos

Wat is medewerkersbetrokkenheid? 

Medewerkersbetrokkenheid houdt in dat medewerkers zich verbonden voelen bij het bedrijf waar ze werken. Ze vinden hun werk leuk, voelen zich onderdeel van het team en zijn gemotiveerd om hun werk goed uit te voeren.  

Drie vormen van betrokkenheid 

Er zijn drie manieren waarop medewerkers zich betrokken kunnen voelen bij je bedrijf. 

  1. Affectieve betrokkenheid: Medewerkers voelen zich fijn en veilig binnen het team. Zij voelen zich verbonden aan de missie en visie van je bedrijf. Medewerkers met affectieve betrokkenheid leveren de grootste bijdrage aan het behalen van prestaties en doelen van je bedrijf.  
  2. Normatieve betrokkenheid: Medewerkers voelen zich moreel ‘verplicht’ om bij je bedrijf te blijven werken. Dit kan zijn omdat ze het gevoel hebben dat jouw bedrijf niet zonder hen kan of omdat zij trouw willen blijven aan het bedrijf.  
  3. Continuerende betrokkenheid: Medewerkers voelen de noodzaak bij jou te blijven werken. Bijvoorbeeld omdat zij financieel afhankelijk zijn of geen andere mogelijkheden voor zichzelf zien in de arbeidsmarkt. 

Waarom is betrokkenheid van medewerkers belangrijk? 

In de meest ideale situatie heb je een team van medewerkers met affectieve betrokkenheid. Zij zijn van belang voor je bedrijf en leveren jou als bedrijf het volgende op:  

  • Medewerkers denken proactief mee 
  • Medewerkers zetten zich in om doelstellingen te behalen 
  • Betere klanttevredenheid 
  • Minder verloop 
  • Positievere werkcultuur 
  • Lager ziekteverzuim 

Factoren die van invloed zijn op medewerkersbetrokkenheid 

wil jij de medewerkersbetrokkenheid vergroten van jouw bedrijf? Dan is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan verschillende factoren die voor een grotere betrokkenheid kunnen zorgen. 

  • Goede aansturing: Een leidinggevende die luistert en de ontwikkeling van de medewerkers stimuleert en ondersteunt. 
  • Balans tussen werk en privé. 
  • Erkenning: Een schouderklopje als je medewerkers goed werk uitvoert. 
  • Groeikansen: Mogelijkheden om te groeien in de functie of door te groeien naar een andere functie. 
  • Werkplezier: Een fijne sfeer op het werk. 
  • Communicatie: Open en gelijkwaardige gesprekken, waarbij medewerkers ruimte voelen om alles te kunnen delen met hun leidinggevende.  

Hoe verhoog je medewerkersbetrokkenheid? 

Je weet nu wat medewerkersbetrokkenheid is, hoe je medewerkers motiveert en welke factoren invloed hebben op betrokkenheid. De vraag blijft wat je concreet kunt doen om de medewerkersbetrokkenheid te vergroten. 

Mijn advies is om eens naar de volgende praktische stappen te kijken die je kunt zetten om de betrokkenheid van je medewerkers te stimuleren. 

Stap 1: Bekijk onze informatiepagina over binden en boeien

Betrokken medewerkers hebben alles te maken met het binden van je medewerkers aan je bedrijf en ervoor zorgen dat zij geboeid blijven, oftewel dat zij hun werk leuk en uitdagend blijven vinden. Wij geven je tips hierover op onze webpagina over binden en boeien. 

Stap 2: Vul onze binden en boeienscan in

De binden en boeienscan is een handig hulpmiddel naar betrokken werknemers. De scan geeft je in slechts 10 minuten inzicht in wat voor werkgever jij bent. Daarnaast ontvang je praktische tips en handvaten om een aantrekkelijke werkgever te worden en je werknemers aan je bedrijf te binden en te boeien.

Stap 3: Volg de workshop ontwikkelgesprekken voeren

Wij hebben deze workshop ontwikkeld om leidinggevenden handvaten te geven om een goed ontwikkel- functioneringsgesprek met hun werknemers te houden. Werknemers die een fijn gevoel overhouden aan zo’n gesprek met hun leidinggevende zullen zich sneller betrokken voelen.  

Stap 4: Bekijk cursussen voor leidinggevenden

In ons opleidingsoverzicht vind je cursussen van opleiders uit de sector speciaal voor leidinggevenden. Deze cursussen verbeteren hun vaardigheden en communicatie skills, waardoor zij beter in staat zijn om werknemersbetrokkenheid te stimuleren. Bijvoorbeeld de cursus: Leiderschap , Effectief communiceren en Effectief leidinggeven. Bekijk ook eens de cursussen gericht op communicatie en management.

Bel, mail of app me gerust als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze blog