Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Regelgeving spuitlicentie aangepast: fysieke bijeenkomst verplicht

Arna Vliegen-Verschure 16 september 2024
Contact met Arna

Sinds 1 augustus 2024 is het voor licentiehouders van de spuitlicentie verplicht om één van de vier verlengingspunten te behalen via een fysieke bijeenkomst. Dit geldt voor de onderdelen Veiligheid en Techniek (V&T), zowel voor ‘Uitvoeren Gewasbescherming’ als ‘Bedrijfsvoeren Gewasbescherming’. 

Voor 1 van de 4 punten fysieke bijeenkomst verplicht

Elke licentiehouder moet binnen vijf jaar vier punten verzamelen om het vakbekwaamheidsbewijs Gewasbescherming te verlengen. Eén van deze vier punten moet worden behaald door het fysiek bijwonen van een kennisbijeenkomst met veilig werken als onderdeel.

Invulling van de fysieke bijeenkomst

Tijdens de fysieke bijeenkomst wordt onder andere ingegaan op het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook komt het veilig vullen van de tank aan bod, evenals hoe je omgaat met vragen van omwonenden, passanten of buren.

Wat betekent dit voor licentiehouders? 

Heb je nog niet alle verlengingspunten verzameld vóór 1 augustus 2024? Dan is het bijwonen van een fysieke bijeenkomst voor veiligheid & techniek verplicht, zowel voor de categorie ‘Uitvoeren Gewasbescherming’ als ‘Bedrijfsvoeren Gewasbescherming’ in de sector ook vaak spuitlicentie 1 en 2 genoemd. 

Overzicht aanbieders spuitlicentie 1 & 2

Op onze website vind je een overzicht van aanbieders van spuitlicentie 1 en 2.