Ontdek of jouw werknemers betrokken zijn bij je bedrijf.
Vakopleiding plantenveredeling
Details
*Kijk voor de specifieke informatie op de website van de opleider
Veredeling is een vak waarvoor je veel kennis nodig hebt. De vakopleiding plantenveredeling heeft als doel meer inzicht te bieden in de theoretische achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma, zodat je kunt groeien tot (assistent) veredelaar of selecteur en meer verantwoordelijkheden kunt vervullen in het veredelingsprogramma.
Wat leer je?
Na het volgens van de vakopleiding Plantenveredeling:
- Heb jij alle theoretische kennis van plantenveredeling, plantenfysiologie en gewasbescherming
- Kun je deze kennis toepassen in praktijkonderzoek
- Ben jij in staat om beter mee te denken over de opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma
Wat kan je verwachten?
De inhoud is verdeeld in vier onderwerpen namelijk plantveredeling, plantenfysiologie, gewasbescherming en verslaglegging. In totaal zijn er twee lesjaren met 23 lesdagen per jaar. Deze vinden plaats op vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur in de periode van september tot april.
Eerste leerjaar:
- Plantenveredeling, met daarin onderwerpen als bloembouw, DNA en werking van DNA, erfelijkheidsleer en genetische bronnen.
- Plantenfysiologie, met daarin onderwerpen als bouw van plantencel, fotosynthese en stikstofassimilatie
- Gewasbescherming, met daarin onderwerpen als onkruiden, schimmels, virussen en bacteriën
- Onderzoeksverslaglegging
Tweede leerjaar:
- Plantenveredeling, met daarin onderwerpen als genetische bronnen, diverse vormen van veredeling, rassenregistratie en biotechnolgie
- Plantenfysiologie, met daarin onderwerpen als hormonen, groei en ontwikkeling en zaadfysiologie
- Gewasbescherming, met daarin onderwerpen als insecten, aaltjes, resistentie en de diverse manieren van bestrijding
Tijdens de cursus worden enkele excursies georganiseerd naar agrarische onderzoekinstellingen, keuringsdiensten en bedrijven
Voor wie?
Medewerkers en (assistent)-selecteurs van verdelings- en selectiebedrijven
Veelgestelde vragen
Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.
Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.
Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.
Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.
De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.
Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen.
Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.
Stel je vraag over Vakopleiding plantenveredeling
Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Vragen of opleidingsadvies nodig?
Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.